Samospráva sa púšťa do prvej etapy rekonštrukcie Sninských rybníkov

09.06.2008 Snina

Snina 9. júna (TASR) - Zhruba 50 miliónov Sk (1,647.717,91 eura) si vyžiada prvá etapa rekonštrukcie rekreačnej oblasti Sninské rybníky nachádzajúcej sa v tesnej blízkosti mesta Snina.
Sninské rybníky sú problémom, ktorému sa samospráva venuje už dlhší čas. V priebehu uplynulých desaťročí navštívili túto rekreačnú zónu tisícky rekreantov nielen z mesta a okolia. Do služieb sa však neinvestovalo a zóna sa stala \"boľačkou\" mesta. V súčasnosti nevyhovuje hygienickým podmienkam, chýbajú v nej sociálne zariadenia, šatne a pod.
\"Predniesol som zastupiteľstvu návrh, aby sme nečakali na sľubované eurofondy, pretože zdá sa, že v sekcii verejného cestovného ruchu v Regionálnom operačnom programe nebude až tak veľa peňazí, ktoré sme očakávali. Preto sme sa v zastupiteľstve dohodli, že začíname robiť prvú etapu letnej časti. Sme pripravení investovať z vlastného rozpočtu, \" uviedol dnes pre TASR primátor Sniny Štefan Milovčík. Dodal, že financovanie z vlastných zdrojov je krajným riešením a mesto sa bude snažiť získať potrebné financie aj z iných zdrojov.
V rámci prvej etapy dobudujú na Sninských rybníkoch letné bazény, odborný objekt vody, nevyhnutné technológie súvisiace s úpravňou vody, prezliekarne a pod.
 

Vyberte región